Sıkça Sorulan Sorular
Programımız İstanbul’daki farklı mekanlarda ağırlıklı olarak fiziksel buluşmalarla (modüller) gerçekleşmektedir. Katılımcıların farklı şirket ve kurumların mekanlarını fiziki olarak görmelerini ve o kurumun yöneticileri ile ilk ağızdan kurumu tanımalarını önemsiyoruz.
Programımız özel, devlet ya da vakıf üniversitesi fark etmeksizin Türkiye’nin bütün üniversitelerinde okuyan ve fiziksel olarak İstanbul’daki modüllere katılabilecek öğrencilerin başvurusuna açıktır. Yüksek lisans yapan öğrenciler iş hayatına katılmamış olmak koşulu ile programa katılabilirler.
Yabancı uyruklu öğrencilerin, modüllerde interaktif çalışmalar yapılacağı için rahat iletişim sağlayabilecek kadar Türkçe konuşabilmeleri şartı aranmaktadır. Herhangi bir bölüm/sınıf kısıtlaması bulunmamaktadır. Programa daha önce katılıp bırakmış olanlar, programdan devamsızlık sebebi ile çıkarılmış olanlar, üniversiteden mezun olanlar, iş hayatına başlamış olanlar PROGRAMA KABUL EDİLMEZLER.
Amacımız programda her katılımcıya aynı derecede ilgi gösterebilmek ve programdan maksimum seviyede faydalanmalarını sağlamaktır. Bu doğrultuda optimum sayı olarak belirlediğimiz 60-80 kadar katılımcı ile çalışarak başarılı sonuçlar alacağımıza inanıyoruz.
Katılımcılara programa davet edilen önemli şirketlerin İnsan Kaynakları sorumluları ile bire bir mülakat yaparak ilk mülakat deneyimlerini yapma ve sonrasında bu deneyimi kullanarak kariyer yolculuklarına bir adım önde başlama imkanı sağlanacaktır. Ancak bu öğrencinin başarısı, devamlılığı ve çalışma azmi ile doğru orantılı olacaktır. İstekli olan ve fark yaratmak isteyen öğrencilerimiz programda gelecek modüller için yeni katılımcı öğrencilere mentör olma şansına sahip olacaklardır. Renkli Kampüs genç renkler ekiplerine dahil olabilecekler, programla ilgili her türlü aşamada görev alabileceklerdir.
PROGRAMA KATILIM TAMAMEN ÜCRETSİZDİR.
Program ortasında sizden boşalan yere başka öğrenci dahil edilemeyeceği için programa devamlılık esastır. Programı bırakan öğrenciler diğer dönemlerde tekrar kabul edilmezler.
Modül sonlarında konuşmacılar ile tanışabilir, fikir alışverişinde bulunabilir ve iletişim halinde olabilirsiniz.
Program takvimine dair detayları web sitemizde bulabilirsiniz.
Sizlerden;
*Modüllerimize düzenli olarak katılmanızı, modüllere minimum %80 katılım
*Program sırasında içinde yer alacağınız ekip ile geliştireceğiniz sosyal sorumluluk projesinde aktif olarak rol almanızı ve proje atölye çalışmalarına % 80 katılımınız
*İstek ve beklentilerinizi program süresince açık şekilde ortaya koymanızı,
*Programdan sadece “neler alabilirim” diye sormayıp “topluma neler verebilirim” diye düşünerek hareket etmenizi,
* Her şeyden öte tamamen kendiniz olmanızı bekliyoruz.
* Engelli-engelsiz öğrenci dengesi,
* Kadın-erkek öğrenci dengesi,
* Farklı üniversitelerin dengesi,
* Farklı bölümlerin dengesi,
* ve başvuru formunda aktarılan program ve gelecekle ilgili hedefleri, rol aldıkları sosyal sorumluluk projeleri, faaliyetleri ve kendilerini aşmak için gösterdikleri çabalar ve başvuru formunu ne kadar özenli doldurduğunuz dikkate alınarak seçim yapılacaktır.
Evet, başvurabilirsiniz.
Programımız ilk defa 21 Şubat 2015 tarihinde faaliyete geçmiştir.
Program kapsamında katılımcılar ekiplere ayrılırlar. Her ekibe iş dünyasından 2 mentor, Renkli Kampüs mezunlarından 1 çırak mentor atanır. Her ekip bir Sivil Toplum Kuruluşu ile eşleştirilir, STK’nın ihtiyaçları belirlenir, proje konusu oluşturulur. Tüm program boyunca her ekip, her modülde STK’lar ve mentörleri ile sosyal sorumluluk proje çalışması yapılır.
Proje çalışmaları sonuçları ara ve final sunumlarla ekipler tarafından sunulur.
Vize dönemi, hastalık, seyahat gibi mazeretler göz önünde bulundurulur. Modüllerin en az %80’ine katılmanız beklenmektedir. Aksi halde arkadaşlarınız, mentörleriniz, program ekibi ile kaynaşmanız zorlaşmakta, etkinliklerden bağınız zayıflamakta ve proje atölyelerine gerekli katkıyı sağlamamış olmaktasınız. Katılım zorunluluğunu karşılayamayan katılımcılara “katılım sertifikası” verilmemektedir.
Modüllerimiz tüm Renkli Kampüs mezunlarına (önceden katılım bilgisi vermek kaydıyla) açıktır.
Dinleyici olarak arkadaşlarınızı getirebilirsiniz. Bu talebinizi modül öncesi Renkli Kampüs ekibine bildirmeniz beklenmektedir.
Mezun olduktan sonra Renkli Kampüs programına devam etmek isteyen
gençlerimiz bu taleplerini dile getirdikleri takdirde kendilerine verilecek görevler ile programa her zaman katılabilirler.
RK programı üniversite öğrencileri için tamamen ücretsiz bir program olup, ayrıca herhangi bir alanda öğrencilere maddi bir destek sağlanmamaktadır.
Senede 1 kez düzenlenen, sadece Renkli Kampüs mezunlarına ve yeni dönem öğrencilerine açık olan, şirketlerin stand açtığı, mezunlarımız ile bire bir özel mülakat deneyimlerinin yapıldığı staj ve istihdam için fırsatlar sunan etkinlik günüdür. Yeni dönem öğrencileri kariyer buluşmasına kadar belli oranda modüle ve proje atölyelerine katılmış olmak zorundadırlar. Mezunların , mezuniyet sonrası yapılacak olan Kariyer Buluşmalarına da katılım hakkı vardır.
Konuşmacılar, kendi alanlarında fark yaratmış, yenilik ve değişim getirmiş, topluma fayda sağlayan faaliyetlerde olan kişilerden seçilmektedir.